Tavi pentru copt prajituri

In functie de materialul din care sunt facute, exista trei tipuri de tavi:
<br>a) Tavi din silicon - au devenit recent foarte la moda si au un pret destul de ridicat. Sunt recomandate celor care fac prajituri in mod frecvent. Prajiturile puse la copt in astfel de forme nu se lipesc de tava. <br>In plus, nu este nevoie sa ungi tava, sa presari pesmet sau sa folosesti hartie de copt.
<br>b) Tavi de metal - ideale pentru prajituri plate si cu o suprafata mare. Pentru a te asigura ca prajitura nu se lipeste de tava, poti folosi hartie de copt, poti sa o ungi cu unt sau sa presari pesmet.
<br>c) Tavi din ceramica - pentru prajituri si produse de patiserie care urmeaza sa fie servite in vasul in care au fost coapte. De exemplu, tartele.
<br>In functie de forma lor, exista urmatoarele tipuri de tavi:
<br>a) Tavi pentru prajituri din fructe - forma dreptunghiulara cu latura de 30 cm, concepute pentru a coace prajituri rapide, precum turta dulce.
<br>b) Tavi clasice dreptunghiulare sau patrate - concepute pentru a coace prajituri cu branza, sarlote sau prajituri cu fructe.
<br>c) Tavi pentru tort - cu partea inferioara detasabila. Sunt perfecte pentru copt tort cu crema de branza sau cozonac.
<br>d)Tavi rotunde - o forma pentru copt inalta, cu o gaura in mijloc, necesara prepararii unor prajituri cum ar fi pasca.