Mod de preparare Acvariu cu struguri

  1. Se framanta margarina Rama maestro cu faina, o lingura de zahar, sarea, galbenusul si o lingura de apa rece.
  2. Se formeaza o bila din aluatul astfel obtinut, se impacheteaza in folie de aluminiu si se da la frigider pentru 30 min.
  3. Se framinta din nou aluatul, se intinde si se aseaza intr-o forma de tarta. Se inteapa cu furculita si se da la cuptor 20 min.
  4. Se scoate, se raceste si se aseaza pe un gratar metalic.
  5. Se inmoaie 3 foi de gelatina in apa rece, se pune apoi pe foc, se freaca brinza de vaci cu zaharul si se incorporeaza cu geletina.
  6. Se toarna amestecul peste aluat si se da la frigider 60 min.
  7. Se inmoaie si restul de gelatina, se spala boabele de struguri, se incalzeste intr-un vas vinul, sucul de lamiie si restul de zahar, pina se dizolva.
  8. Se dizolva gelatina in siropul obtinut, apoi se lasa la racit.
  9. Se fixeaza un inel de tort in jurul aluatului acoperit cu crema de brinza, se aranjeaza boabele de struguri deasupra, se toarna amestecul de vin si gelatina, si se da tarta la rece 4-5 ore, pina se incheaga gelatina.