Mod de preparare Alba ca zapada

  1. Mai intai pregatim crema: punem laptele intr-un ceaunel la fiert cu pliculetul de zahar vanilat.
  2. Faina o amestecam cu zaharul si cu putin din laptele pus la fiert. Amestecam bine, sa nu ramana cocoloase de faina.
  3. Cand laptele fierbe, il dam deoparte de pe foc si turnam amestecul de faina.
  4. Il punem iar pe foc si il amestecam pana se ingroasa ca o budinca.
  5. Cand este gata  punem crema la racit. Dupa ce s-a racit, taiem 150 gr margarina cubulete(de la temperatura camerei) si o mixam impreuna cu crema.
  6. Apoi turnam treptat zeama de la o lamaie nu foarte mare si putina coaja de lamaie si o incorporam bine de tot.
  7. Framantam pentru foi: mixam ouale cu zaharul. Apoi adaugam uleiul si laptele si le omogenizam.
  8. Punem esenta de vanilie si amoniacul stins. La urma turnam faina treptat, pana obtinem consistenta dorita si il lasam 15 minute la odihnit.
  9. Luam o tava mai mare de aragaz, pe care o ungem pe dos cu putin ulei.
  10. Impartim aluatul in 3 parti egale: intindem prima foaie pe dosul tavii, o dam in cuptorul incins,pana se coace,devine putin aurie.
  11. La fel procedam si cu celelalte doua.
  12. intr-o tava asezam prima foaie, turnam jumate din crema peste, apoi punem a doua foaie si restul de crema si iar foaie.
  13. Punem un fund de lemn deasupra iar peste el ceva greu si lasam la rece cateva ore.