Mod de preparare Alba Ca Zapada

Foi: 

  1. Puneti ouale in mixer (sau intr-un vas), peste care adaugati zaharul pudra.
  2. Mixati bine, pana se omogenizeaza.
  3. Turnati amoniul si sarea in lapte, dupa care amestecati cu o lingurita pana se dizolva, atat sarea cat si amoniul.
  4. Adaugati laptele in castronul mixerului, peste oua, coaja de lamaie, margarina topita (putin cate putin), si mixati in continuare pana ce se omogenizeaza compozitia.
  5. Odata ce compozitia s-a omogenizat, schimbati piesa de mixat cu cea pentru coca.
  6. Incepeti din nou mixarea, la viteza mica, adaugand treptat faina, pana cand pasta nu mai este lipicioasa (o sa trebuiasa sa mixati cca.15 minute).
  7. In acest moment puteti trece la pregatirea foilor.
  8. Se imparte coca in trei, patru sau cinci bucati egale (functie de cate straturi doriti sa aiba prajitura).
  9. Se tapeteaza masa cu faina si se intinde prima foaie cu un facalet (avem grija ca foaia sa fie de marimea tavii in care se va coace).
  10. Puneti foaia pe fundul tavii si introduceti-o in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 10 minute.
  11. Procedati similar pana terminati de copt toate foile, lasati-le sa se raceasca si treceti la prepararea cremei.

Crema: 

  1. Se pune in mixer faina cu laptele si se mixeaza pana se omogenizeaza.
  2. Topiti margarina si adaugati-o in mixer, gradual, mixand in continuare.
  3. Dupa ce ati pus toata margarina, adaugati si zaharul pudra, pliculetele de zahar vanilat, coaja de lamaie si zeama de lamaie, mixand toate ingredientele pana la omogenizare.
  4. Dupa omogenizare, turnati toata compozitia intr-o oala, pe care puneti-o pe aragaz, la foc mic, amestecand permanent pentru a nu se prinde.
  5. Cand compozitia se ingroasa si capata consistenta laptelui batut, stingem focul si putem finaliza prajitura.
  6. Intr-o tava se aseaza o foaie apoi se toarna crema.
  7. Se lasa putin sa se raceasca si apoi se adauga urmatoarea foaie urmata de crema si tot asa pana la ultima foaie.
  8. Dupa ce s-a racit putin, se adauga ultima foaie.
  9. Peste prajitura se aseaza un fund de lemn si deasupra acestuia se aseaza o greutate de aproximativ un kilogram.
  10. La inceput, foile sunt tari si crema pare prea moale.
  11. Lasati-o cel putin 12 ore (foile absorb o parte din crema si se inmoaie).
  12. A doua zi presarati deasupra zahar pudra, taiati prajitura in forma de romb si se poate servi.