Mod de preparare Alba ca zapada

Preparare aluat:

  1. Se amesteca faina cu praful de sare, ouale laptele, zaharul, praful de copt cu mixerul.
  2. Apoi se adauga uleiul ca la maioneza.
  3. Dupa amestec se obtine coca, o framanti pana cand nu se mai lipeste si o imparti in 3 parti egale pe care le intinzi si le coci pe spatele tavii unse cu ulei sau faina.
  4. Foile se coc pe rand timp de aproximativ 5 min.

Preparare crema:

  1. Se amesteca faina cu laptele la foc mic.
  2. Se fierbe pana incepe sa se ingroase, iar cand s-a ingrosat mai tine-o 5 min. la foc mic.
  3. Intr-un vas separat se freaca margarina cu zaharul, apoi se adauga compozitia de faina si lapte dupa ce s-a racit.
  4. Lamaia se da pe razatoare jumatate si se foloseste tot sucul de la aceasta.
  5. Se amesteca toate si se dau la racit.
  6. Crema se imparte in doua parti egale si se intinde intre cele 3 foi de prajitura.
  7. Peste prajitura se aseaza un tocator si o greutate.
  8. Se lasa 12 ore sa se inmoaie; foile se taie in romburi si se pudreaza cu zahar farin.