Mod de preparare Alba ca Zapada

  1. Cu ajutorul fainii, al albusurilor de la cele 6 oua se prepara blatul.
  2. Compozitia se bate cu mixerul pana cand incepe sa se intareasca apoi se adauga o cescuta de zahar alb si se amesteca in continuare.
  3. Apoi dupa ce compozitia este destul de tare incat sa nu se mai desprinda de pe mixer se opreste din amestecat.
  4. Se imparte compozitia in 3 parti egale.
  5. Se ia fiecare parte se intinde pe fundul unei tavi si se pune la copt pana se rumeneste.
  6. Acest lucru repetandu-se pentru toate cele 3 portii.
  7. Dupa ce au fost coapte toate se lasa la racit pentru a nu exista riscul de a se rupe foile.
  8. In acest timp cat foile se racesc se pregateste crema.
  9. Aceasta se prepara tot cu ajutorul mixerului.
  10. Se foloseste tot laptele, vanilia din baton, galbenusurile celor 6 oua si smantana.
  11. Se bate bine tot pana incepe sa se intareasca si apoi se adauga treptat zaharul brun care impreuna cu vanilia dau un gust si un miros fermecator.
  12. Aceasta compozitie se pune apoi putin la fiert cat sa dea in clocot apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.
  13. Dupa ce s-au racit si foile de blat, dar si crema se ia o foaie se intinde pe ea crema sepune apoi foaia a doua apoi din nou crema si apoi din nou foaie.
  14. Deasupra se mai poate presara zahar vanilat.
  15. Si apoi trebuie taiata si in sfarsit e gata.