Mod de preparare Alba ca zapada

Prepararea cremei:

  1. Se incepe cu crema pentru ca trebuie sa fie rece.
  2. 800 ml lapte, din litrul pe care-l avem, se fierbe cu zaharul.
  3. Separat, pana fierbe laptele, se amesteca faina cu restul de lapte rece.
  4. Se amesteca bine fara sa faca cocoloase.
  5. Dupa ce a fiert laptele cu zahar se adauga, treptat, laptele amestecat cu faina.
  6. Se amesteca intruna, la foc mic, pana cand se ingroasa crema.
  7. Dupa ce s-a ingrosat se lasa la racit.
  8. Dupa ce s-a racit se pune peste margarina taiata feliute si se mixeaza bine.
  9. Dupa ce ai incorporat unul in crema se adauga zaharul vanilat, coaja de la lamai si zeama de la lamai.
  10. Lamaie pui in functie de gust. Ale mele n-au fost prea acre si am pus doua lamai.
  11. Se da la racit si intre timp facem foile.

Prepararea foilor:

  1. Ouale se bat foarte bine cu zahar, cat sa-si dubleze volumul.
  2. Se adauga uleiul si laptele, treptat, mixand bine.
  3. Se adauga si amoniacul stins cu zeama de lamaie.
  4. Faina se pune treptat, amestecand de jos in sus.
  5. E posibil sa intre mai multa faina.
  6. Se pune faina pana cand coca nu mai este vascoasa si poate fi usor de modelat.
  7. Aluatul se imparte in 4.
  8. Se ia fiecare bucata, se intinde si se aseaza pe fundul unei tavi , unsa in prealabil cu ulei.
  9. Se inteapa cu furculita din loc in loc, asta pentru a nu se umfla.
  10. Se da la cuptor la foc mic, cuptorul trebuie incins dinainte.
  11. Se lasa 10-15 minute, atentie se fac foarte repede.
  12. Se scot pe un prosop de bumbac.

Asamblare:

  1. Se asambleaza in aceeasi tava pe care-ai copt foile.
  2. Crema se imparte in 3 parti egale si se unge cu ea 3 dintre foi.
  3. Pe ultima foaie pudrezi 2 pliculete de zahar vanilat.
  4. Se baga in prosop, se pune un fund peste si o greutate.
  5. In urma presarii se inmoaie mai bine si se leaga bine.
  6. Se lasa la rece cel putin 24 de ore.
  7. Inainte de a se taia se pudreaza cu zahar pudra.