Mod de preparare Alba ca Zapada
Foi:
- Ouale si zaharul se mixeaza intr-un vas apoi se adauga cate o lingura de ulei, amestecand bine dupa fiecare;
- Se adauga apoi cele 12 linguri de lapte;
- Se adauga si bicarbonatul stins apoi faina cat cuprinde;
- Se imparte aluatul in 5 parti egale din care se intind foi ce se coc pe fundul tavii;
- Se da la cuptor (incins in prealabil) la 175C.
Crema:
- Se amesteca intr-o cratita 1 litru faina cu laptele;
- Amestecul de lapte si faina rezultat se pune apoi pe foc mic si se amesteca continuu pentru sa nu se prinda de cratita;
- Se fierbe timp de 5 minute amestecul;
- Se scoate din cratita crema rezultata si se pune intr-un castron, iar apoi se lasa la racit;
- Se amesteca zaharul ramas cu margarina intr-un castron separat;
- Cand amestecul a inceput sa se omogenizeze, se adauga faina si laptele transformate in prealabil in crema, racite bine, si se amesteca in continuu;
- Se rade lamaia si se separa coaja rasa si sucul;
- Se adauga apoi la amestecul obtinut atat coaja de lamaie, cat si sucul si se amesteca;
- Pe un platou se aseaza o foaie apoi se aseaza crema.
Asamblarea:
- Se lasa putin sa se raceasca si apoi se adauga urmatoarea foaie urmata de crema si tot asa;
- Peste prajitura se aseaza un fund de lemn si deasupra acestuia se aseaza o greutate de aproximativ un kilogram;
- Se lasa peste noapte prajitura sub greutate pentru a putea fi bine inchegata a doua zi;
- Se presara pe deasupra zaharul vanilat;.