Mod de preparare Alba ca Zapada

Foi: 

  1. Ouale si zaharul se mixeaza intr-un vas apoi se adauga cate o lingura de ulei, amestecand bine dupa fiecare;
  2. Se adauga apoi cele 12 linguri de lapte;
  3. Se adauga si bicarbonatul stins apoi faina cat cuprinde;
  4. Se imparte aluatul in 5 parti egale din care se intind foi ce se coc pe fundul tavii;
  5. Se da la cuptor (incins in prealabil) la 175C.

Crema: 

  1. Se amesteca intr-o cratita 1 litru faina cu laptele;
  2. Amestecul de lapte si faina rezultat se pune apoi pe foc mic si se amesteca continuu pentru sa nu se prinda de cratita;
  3. Se fierbe timp de 5 minute amestecul;
  4. Se scoate din cratita crema rezultata si se pune intr-un castron, iar apoi se lasa la racit;
  5. Se amesteca zaharul ramas cu margarina intr-un castron separat;
  6. Cand amestecul a inceput sa se omogenizeze, se adauga faina si laptele transformate in prealabil in crema, racite bine, si se amesteca in continuu;
  7. Se rade lamaia si se separa coaja rasa si sucul;
  8. Se adauga apoi la amestecul obtinut atat coaja de lamaie, cat si sucul si se amesteca;
  9. Pe un platou se aseaza o foaie apoi se aseaza crema.

Asamblarea: 

  1. Se lasa putin sa se raceasca si apoi se adauga urmatoarea foaie urmata de crema si tot asa;
  2. Peste prajitura se aseaza un fund de lemn si deasupra acestuia se aseaza o greutate de aproximativ un kilogram;
  3. Se lasa peste noapte prajitura sub greutate pentru a putea fi bine inchegata a doua zi;
  4. Se presara pe deasupra zaharul vanilat;.