Mod de preparare Alba Ca Zapada

Foi: 

  1. Se amesteca ouale, zaharul ,uleiul , amoniacul si faina pina ce se obtine o coca suficient de tare pentru aputea fi intinsa.
  2. Coca se imparte in trei parti egale, din care se vor coace trei foi pe dosul tavii, tapetate in prealabil cu faina.

Crema: 

  1. Se fierb la foc mic, faina, zaharul si laptele rece pina ce se ingrase.
  2. Dupa racire crema se amesteca cu margarina si zeama de lamaie iar optional se mai poate adauga si un galbenus de ou crud, pentru ca, crema sa devina mai untoasa.
  3. Se aseaza pe o tava de marimea foilor : foaie- crema -foaie -crema -foaie.
  4. Este bine ca prajitura sa se faca cu o zi doua inainte de a fi consumata pentru ca foile sa-si traga din crema si se se poata inmuia.
  5. Se taie romburi sau patrate nu foarte mari si se pudreaza.