Mod de preparare Albinita

  1. Rama Maestro, zaharul (200 g), mierea de albine si cele 5 linguri de lapte se fierb pe foc mic pana se dizolva zaharul complet. Se ia de pe foc si cand se mai racoreste putin compozitia se adauga faina amestecata cu bicarbonatul, oul si se framanta.
  2. Aluatul se imparte in 4 parti egale si se intinde in foi subtiri pe dosul unei tavi, unse cu putin unt. Se coc foile, pe rand, la 180 de grade timp de 6-7 minute, pana foaie capata culoare aramie.
  3. Laptele(250 ml) si zaharul (200 g ) se pun pe foc si cand clocoteste se adauga grisul in ploaie, amestecand continuu. Compozitia se fierbe pana se ingroasa. Se lasa compozitia la racit iar cand a ajuns la temperatura camerei se adauga Rama Maestro Savoare de Unt amestecand pana se obtine o crema spumoasa. Se aduga in acest moment zeama de la o lamaie.
  4. Prima foaie se acopera cu jumatate din crema, a doua foaie se unge cu gemul de prune (sau de caise), se pune a treia foaie care se acopera cu restul de crema si apoi ultima foaie.
  5. Deasupra prajiturii se pune o coala de hartie peste care puneti o greutate (carti de exemplu). Se lasa pana a doua zi, cand deasupra prajiturii pudrati zahar pudra. Se taie in romburi sau patrate.