Mod de preparare Almost red velvet cake

Preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 C (moderat sau marcajul 4 la cuptoarele pe gaz).
  2. Ungeti cu margarina si tapetati cu faina doua tavi rotunde cu diam. de 24 cm si cu marginile detasabile.
  3. Puneti pe fundul tavilor si hartie de copt.
  4. Amestecati si cerneti sarea, faina si pudra de cacao.
  5. Separat frecati cu mixerul margarina timp de 1-2 minute.
  6. Adaugati zaharul si mai bateti inca 5 minute (zaharul nu se va topii, asa ca nu va chinuiti).
  7. Adaugati si ouale unul cate unul, frecand bine dupa fiecare.
  8. Adaugati si vanilia.
  9. Intr-un pahar/bol amestecati iaurtul cu colorantul alimentar.
  10. Amestecati cu mixerul pe viteza mica, adaugand alternativ iaurtul si faina, in trei ture, incepand si terminand cu faina.
  11. Intr-o canita amestecati otetul cu praful de copt si turnati-l repede in compozitie.
  12. Repede impartiti in mod egal aluatul in cele doua tavi pregatite si nivelati suprafata.
  13. Coaceti blaturile,cu tava/grilajul pe mijlocul cuptorului, 25-30 minute sau pana cand testerul insetat iese curat.
  14. Cand sunt coapte, scoateti tavile, lasati-le sa se raceasca blaturile 10 min in tavi si apoi, punand un grilaj (ca si cel de la cuptor) peste tava, rasturnati tava si lasatile sa se raceasca de tot pe grilaj.
  15. Cand au ajuns la temperatura camerei, inveliti-le in folie de plastic si dati-le la congelator cel putin o ora.
  16. Va ajuta la taierea si asamblarea tortului.
  17. Se bate frisca neindulcita, gelatina se pune la inmuiat.
  18. Frisca dulce se incalzeste, se adauga ciocolata bucati si se amesteca cu o lingura pana se topeste.
  19. Se amesteca in ciocolata pana cand aceasta se mai raceste.
  20. Cand amestecul este la temperatura camerei se adauga cu ajutorul telului gelatina/spatula si frisca neindulcita batuta.
  21. Nu bateti frisca tare, pt ca in momentul in care adaugati ciocolata se taie.
  22. Puneti la fiert apa si zaharul pentru sirop.
  23. Luati de pe foc, adaugati bobocii de trandafiri si lasati sa infuzeze vreo 10 min.
  24. Adaugati apa de trandafiri si zahar daca mai e nevoie.
  25. Bobocii si apa de trandafiri eu le-am cumparat din Tunisia, dar gasiti si la noi boboci in teehaus stil Demmers.
  26. Puteti sa inlocuiti apa de trandafiri cu inca vreo 5 boboci in plus si cateva minute de infuzare in plus.
  27. Ciocolata se topeste pe baie de aburi pentru glazura
  28. Peste ciocolata topita se adauga mierea.
  29. Se amesteca bine pana cand ciocolata se desprinde de marginea vasului.
  30. Se pune compozitia pe o folie de plastic si puneti-o asa cum e in congelator.
  31. Trebuie sa stea la rece cam 20 de ore.

Asamblarea:

  1. Dupa ce au stat cel putin o ora in congelator, blaturile se taie in doua pe orizontala (exista un dispozitiv special care va usureaza munca).
  2. Se aseaza primul blat (din cele 4) pe farfuria/tava/platoul, de pe care se va si servii.
  3. Asezati in jurul lui inelul detasabil al unei tavi, folosite la copt, si ridicati marginile cu o hartie de copt impaturata in trei si asezata de jur imprejurul lui.
  4. Blatul se insiropeaza.
  5. Dupa cum spuneam acum se face mousse-ul.
  6. Se imparte ochiometric compozitia in trei.
  7. Se intinde o treime din mousse (trebuie sa va miscati repede), se niveleaza si se aseaza al doilea blat, apasandu-l un pic.
  8. Se insiropeaza si el.
  9. Se adauga inca o parte din mousse peste.
  10. Tot asa pana le-ai asezat pe toate.
  11. Daca aveti impresia ca mousse-ul e prea moale si ca s-ar putea deforma tortul, lasati 1-2 minute tortul in frigider ca sa se intareasca crema.
  12. Lasati tortul in stadiul acesta cam 3-4 ore sa se intareasca si sa se fixeze.
  13. Pentru a aseza pe tort choco-plasticul se intinde cu sucitorul intre 2 foi de hartie de copt, foarte subtire, dupa dimensiunile dorite.
  14. Daca vi se pare ca e prea moale puneti foaia in frigider pentru cateva minute, si apoi continuati modelarea.
  15. In momentul in care e pus pe tort choco-plasticul nu se mai poate da jos pentru ajustari.
  16. Pentru ornat am folosit frisca indulcita si colorant alimentar.
  17. Intai am adaugat colorantul si apoi am batut frisca.
  18. Tortul si taie usor cu un cutit ud.
  19. Trebuie udat si sters dupa fiecare felie.