Mod de preparare Amandina

Blat: 

  1. Se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si cand s-au intarit se adauga zaharul treptat si se bat pana la topirea completa a zaharului.
  3. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se pun peste albusuri se amesteca si se pun in compozitie apa, cacaoa, faina si praful de copt.
  4. Se pune la copt int-o tava tapetata cu hartie de copt.

Sirop: 

  1. Ingredientele pentru sirop cu exceptia esentei de rom se fierb si se lasa la racit.
  2. Cand s-a racit se adauga si esenta de rom.

Crema: 

  1. Se amesteca margarina cu zaharul foarte bine se adauga cacao, apoi se incorporeaza galbenusurile si cutia de finetti.

Glazura: 

  1. Se rupe ciocolata bucati se adauga uleiul si se topeste la foc mic.
  2. Glazura se mai poate prepara si prin amestecarea de ciocolata cu frisca pusa la topit la cuptorul cu microunde sau pe flacara de aragaz amestecand pana se topeste ciocolata dar fara a fierbe.

Asamblarea: 

  1. Blatul rece se taie in doua si se pune o foaie de blat care se insoiropeaza, crema, foaie de blat insiropata.
  2. se portioneaza si glazureaza fiecare bucata in parte si se spriteaza cu frisca.