Mod de preparare Amandina

  1. Preincalziti cuptorul la 180g. Separati albusurile de gabenusuri. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Incorporati cate o lingura de zahar si mixati pana se topeste.
  2. Adaugati si galbenusurile unul cate unul. Se incorporeaza si cele 4 linguri de ulei.
  3. Se cerne faina, cacaoa, se amesteca cu praful de copt si se pune dintr-o data peste ouale batute. Se amesteca usor cu spatula din mijloc spre exterior ,pana se incorporeaza faina.
  4. Se tapeteaza tava de copt, eu folosesc o tava de10/30 de cm. Se coace la foc potrivit aproximativ 30 de minute, pana creste frumos.
  5. Se lasa blatul la racit si pregatim crema astfel: se mixeaza 350 g margarina RAMA MAESTRO cu esenta de rom, se adauga zaharul pudra putin cate putin, cacaoa si cele 2 galbenusuri, pana devine o compozitie cremoasa.
  6. Dupa preferinte, mai adaugati rom. 
  7. Pregatim siropul: 100 g zahar se pun pe foc cu 200 ml apa, lasam 2-3 minute sa fiarba apoi dam deoparte si adaugam cele 2 cappucino cu rom.
  8. Se insiropeaza blaturile, se pune crema si se da pt o ora la rece.
  9. Intre timp, pregatim glazura astfel: 3 linguri de zahar se pun pe foc cu 3 linguri apa, cand da in clocot, se adauga cele 3 linguri brandy. Dam deoparte si adaugam ciocolata si margarina si amestecam energic pana se topesc.
  10. Se taie blatul (eu il tai in 24 de bucati) si se glazureaza.