Mod de preparare Amandina

  1. Se bat ouale cu zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se coace in tava unsa cu margarina(dimensiuni tava 25*35) .
  2. Se taie blatul in doua parti, apoi fiecare din cele doua parti se desface in doua ca la tort. Eu am ales sa il tai mai intai in doua ca sa poata fi manevrat mai usor
  3. Se freaca margarina cu zaharul pudra pana devine ca o spuma,si se adauga pliculetele de capucino si cacao si se amesteca bine .
  4. Se face siropul astfe:intr-o craticioara se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar pana devine maroniu apoi se adauga apa si esenta de rom si se lasa pe foc pana se dizolva caramelul.Se lasa sa se raceasca.
  5. Se aseaza blatul de jos pe un platou,se insiropeaza,se intinde apoi crema,se pune deasupra cealalta jumatate de blat si se insiropeaza si aceasta si se da la frigider pentru aproximativ o ora ca sa se intareasca crema si sa absoarba blatul cum trebuie siropul.
  6. Se scot apoi si se portioneaza,distantandu-se foarte putin una de cealalta.
  7. Se face glazura astfel:Se rupe ciocolata intr-o cratita ,se adauga si margarina (sau puteti folosi smantana dulce ,glazura iese mult mai lucioasa) si se topeste pe foc la bain marie.
  8. Se toarna glazura deasupra prajiturii si se da iarasi la rece aproximativ o ora