Mod de preparare Amandina delicioasa

  1. Cele 7 oua reci: se separa galbenusurile si albusurile.
  2. Albusurile se bat spuma cu 1 praf de sare, dupa ce s-au batut bine la mixer se adauga 7 linguri de zahar si se bate in continuare, pana spuma nu mai are bule, abia atunci se pot adauga cele 7 galbenusuri.
  3. Se bat bine si se adauga 1/2 plic praf de copt.
  4. Pana aici s-a folosit mixerul, dar in continuare nu-l mai putem folosi, ca s-ar lasa toata compozitia, asa ca vom turna rand pe rand cele 5 linguri de faina in ploaie si se amesteca cu o lingura de lemn si cele 2 linguri de cacao.
  5. Se pune in tava, tava avand pusa o hartie pt cuptor si se baga la cuptorul deja incins.
  6. Se verifica daca a crescut si s-a copt bine cu o scobitoare si cand nimic nu se mai lipeste de scobitoare e gata.
  7. Se scoate si se taie in 2.
  8. 1 cana zahar si 3/4 cana de apa se pun pe foc si cu 1 varf de lingurita de sare si 4-5 linguri de cacao si se mesteca incontinuu la foc mic cam 10 min.
  9. Se ia dupa foc si se pune margarina Rama, tot pachetul, se lasa la racit si abia cand s-a racit se pune fiola de esenta de rom.
  10. Eu fac cu Finetti (incalzit in prealabil la microunde ca sa fie mai usor de manevrat) in loc de ciocolata menaj ca-mi place mai mult dar se poate folosi si ciocolata menaj.
  11. Deci blatul a fost taiat in 2, partea de jos se insiropeaza cu jumatate din glazura si dupa se pune peste Finetti un strat dupa gust, se pune si cealalalta parte de blat si se insiropeaza cu glazura si se pune finetti.