Mod de preparare Amandine

Blat:

  1. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.
  2. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei si se amesteca cu lingura de jos in sus.
  3. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si se omogenizeaza amestecul.
  4. In tava unsa, tapetata cu faina sau cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute.
  5. Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

Crema:

  1. Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos, apoi se adauga ciocolata topita cu 2 linguri de lapte si se omogenizeaza.
  2. Se adauga frisca lichida si esenta de rom si se amesteca. Se lasa la rece pana la asamblare.

Siropul

  1. Se amesteca ingredientele intr-un ibric si se fierb pana se dizolva zaharul.

Glazura

  1. Ciocolata rupta bucati se amesteca cu frisca lichida si margarina si se tine pe foc pana se omogenizeaza.

Asamblare:

  1. Blatul se taie in 2 foi egale.
  2. O foaie se aseaza pe o tava, se insiropeaza, nu foarte mult, se intinde crema, se acopera cu cea de-a doua foaie insiropata si se lasa la rece.
  3. Dupa o ora se scoate de la frigider si se acopera cu glazura, se lasa la rece, apoi se proportioneza si decoreaza cu cate un mot de frisca.