Mod de preparare Amandine

  1. Se separa albusurile de galbenusuri(3 galbenusuri se pastreaza pentru crema), se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul pana se topeste tot.
  2. Se pun apoi galbenusurile amestecate bine cu cele 9 linguri de ulei.
  3. Se pune apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
  4. Se toarna compozitia intr-o tava unsa bine cu ulei si tapetata cu faina si se da la copt.

Crema: 

  1. Se pune zaharul, amidonul, faina, galbenusurile si cacao intr-o craticioara se amesteca bine si se pune treptat laptele apoi se da la fiert la foc mic amestecandu-se incontinu pana se ingroasa.
  2. Se lasa la racit si dupa ce sa racit se adauga peste margarina Rama care a fost bine amestecata inainte.
  3. Blatul odata racit se taie in 3 sectiuni pe orizontala.
  4. Tava in care sa copt blatul se acopera cu folie alimentara si se pune prima sectiune a blatului si se siropeaza foarte bine cu sirop de zahar ars.
  5. Crema de margarina se imparte in doua si se pune jumatate, apoi se pune inca o parte de blat se siropeaza din nou se pune crema ramasa apoi se pune ultima parte din blat si ea bine insiropata.
  6. Se infoliaza bine prajitura si se da cateva ore la frigider sa se raceasca.
  7. Se scoate de la frigider si se portioneaza prajitura in bucati (ies cam 28 de bucati destul de mari, depinde de tava).
  8. Apoi fiecare bucata se glazureaza prin serbet de cacao topit la aburi si se orneaza dupa dorinta.