Mod de preparare Amandine

 

  1. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma albusurile cu 10 linguri de zahar iar galbenusurile cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat.
  2. Se unesc cele doua compozitii amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei linguri. Se adauga faina amestecata cu cacao si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza toata cantitatea.
  3. Se tapeteaza o tava cu Rama Maestro, se pune compozitia si se coace la foc potrivit.
  4. Ciocolata rupta in bucati se pune in frisca lichida si se pune pe foc amestecand in continuu pana se topeste ciocolata. Lasam la rece cateva ore. Se mixeaza pana devine spumoasa.
  5. Fierbem apa cu zaharul, pana se leaga, umezind peretii certitei cu o pensula cu apa pentru a nu se zaharisi pe margine. Cand este legat siropul punem mierea. Adaugam cacaua si amestecam.
  6. Dupa ce blatul s-a racit bine, l-am taiat in doua, am asezat prima foaie in tava; am insiropat-o cu siropul fiert si racit, dupa care am pus un strat de crema. Punem a doua foaie insiropata si lasam la rece cateva ore.