Mod de preparare Amandine

  1. Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 de grade. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu uleiul pana capata consistenta unei creme.
  2. Frecam albusurile cu zaharul pana se intareste.
  3. Se combina galbenusurile cu albusurile si se omogenizeaza usor. Se adauga faina si se mixeaza.
  4. Se unge o tava cu Rama Maestro si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor cam 30 de minute.
  5. Pentru crema: punem un vas  pe foc in care punem smantana. Apoi adaugam ciocolata neagra facuta bucati. Punem apoi esentele de rom. Amestecam bine pana se topeste ciocolata.
  6. Lasam la racit apoi dam 60 de minute la frigider.Dupa ce scoatem crema din frigider, mixam bine pana capata consistenta dorita.
  7. Blatul se taie in 2 felii si se insiropeaza cu cafea si rom. Apoi se unge blatul cu crema. Se adauga a doua bucata de blat. Se taie apoi in cubulete cu latura de 5 cm.
  8. Separat facem fondantul: Fierbem apa cu zaharul. Cand se incheaga adaugam mierea si zeama de lamaie. Turnam apoi siropul intr-un vas racit in congelator si mixam pana se intareste. Adaugam cacaoa si mixam in continuare 2-3 minute.
  9. Apoi topim fondantul la bain marie pana obtinem consistenta potrivita. Turnam fondantul peste prajituri si lasam sa se intareasca fondantul.