Mod de preparare Amandine

  1. Blatul: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.
  2. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.
  3. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza.
  4. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 30-35 minute.
  5. Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.
  6. Crema: galbenusurile se amesteca cu 100 g zahar pudra si se pun la bain marie, amestecand in continuu pana se ingroasa. Apoi se lasa la racit.
  7. Margarina la temperatura camerei se mixeaza bine 1-2 minute.
  8. Se adauga 100 g zahar pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva.
  9. Peste margarina se adauga crema de ou(dup ace s-a racit) si se mixeaza bine, se cerne cacaua peste crema, se pune esenta si se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa.
  10. Se pune la frigider pana se pregateste siropul.
  11. Sirop : se pun toate ingredientele (fara esenta de rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
  12. Blatul taiat in 2 se insiropeaza bine, se pune crema peste si se da la frigider 30 min, apoi se pune si cea de-a doua foaie insiropata si se lasa din nou la rece pana la prepararea glazurii.
  13. Glazura: ciocolata rupta bucati se pune la bain marie impreuna cu frisca lichida pana se topeste, iar cand se raceste putin se toarna peste prajitura.
  14. Se da la rece pana se intareste glazura apoi se proportioneaza.
  15. Se orneaza cu frisca dupa preferinta.