Mod de preparare Amandine

Blatul: 

  1. Se ard 4 linguri de zahar peste care se toarna 1 cana de apa(cand s-a caramelizat zaharul bine).
  2. Cand acest sirop se raceste , se amesteca cu 4 oua, 4 linguri de ulei, 2 lingurite bibarbonat stins cu otet, 1 cana zahar si 1,5-2 cani de faina si 1 cana de nuca macinata.
  3. Aluatul obtinut se toarna in tava de la cuptor tapetata si se baga la cuptor pana se coace ( ca si la pandispan).
  4. Cand blatul s-a racit, se taie in doua, se insiropeaza fiecare parte cu un sirop facut din 4-5 linguri zahar, 1 pahar apa si 2-3 linguri esenta de rom.

Crema:

  1. 2 plicuri crema din comert ( cea mai buna este cea cu ciocolata si trufe) se prepara dupa instructiunile de pe plic si se unge prima foaie cu toata crema peste care se aseaza a doua foaie( insiropata si ea)

Glazura:

  1. 2-3 plicuri de glazura de ciocolata din comert se prepara dupa instructiunile de pe plic si se toarna repejor si se intinde repejor peste cea de-a doua foaie dupa ce aceasta s-a zvantat putin.
  2. Cand glazura nu s-a intarit inca, le poti portiona (asa iti este mai usor sa le si ornezi) 

Decor:

  1. Faci moturi( ca la cofetarie) din crema de vanilie, lamaie sau ciocolata( se gasesc in comert) pe care le lasi asa simple sau mai poti pune peste ele o bucatica de ciocolata, sau fructe confiate sau ce doresti tu.
  2. Sau: peste glazura de ciocolata razi ciocolata de menaj alba sau neagra
  3. Sau le ornezi cu frisca, dupa imaginatia ta.