Mod de preparare Amandine

  1. Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele (eu am folosit ciocolata neagra cu 80% cacao) se adauga zaharul, coaja rasa de portocala si frisca lichida, se pune la foc mic pana se topeste complet ciocolata.
  2. Se pune apoi la frigider pentru 2 ore.
  3. (eu am bagat crema la congelator pentru 30 de minute).
  4. Se scoate si se bate cu mixerul la viteza mare pana devine o crema spumoasa si tare.

Blat: 

  1. Se separa galebenusurile de albus in 2 vase separate.
  2. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,vanilia si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina, cacao si se amesteca bine, apoi se pun albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus.
  3. Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara si se baga la cuptorul incins la 180 C. pentru 15-20 de minute.
  4. Se lasa racit si se taie in 2 pe lungime.

Sirop: 

  1. Cat timp blatul este la cuptor se pregateste siropul: Se face un sirop clasic din zahar lasat sa se caramelizeze, se adauga apa si esenta de rom.
  2. Se lasa la racit.
  3. In aceias tava in care am copt blatul se pune prima foaie se insiropeaza se adauga crema, al 2-lea blat si se insiropeaza.
  4. Apoi se mai lasa la frigider pana este gata fondantul.

Fondant: 

  1. Intr-o cratita se pune zaharul si apa pe foc sa fiarba pana se leaga un sirop mai gros, se amesteca in el si se uda marginile cratitei ci o pensula cu apa rece sa nu se cristalizeze pe margini.
  2. Cand siropul a scazut si este mai gros se adauga mierea si se mai tine pe foc 2-3 minute, se adauga cacao, si patratelele de ciocolata, se amesteca bine si se lasa putin la racit, sa nu fie foarte fierbinte.
  3. Daca se intareste prea tare se mai innmoaie la bainmarin.
  4. Se scate prajitura din frigider si se portioneaza in patrate.
  5. Eu am luat fiecare prajitura in parte si am trecut-o prin glazura de ciocolata.
  6. Se lasa la racit, sa se intareasca glazura, iar apoi se orneaza in functie de preferita.