Mod de preparare Amandine

Blat: 

  1. Se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Albusurile se bat spuma cu zaharul si apa, puse treptat;
  3. Se incorporeaza si galbenusurile.
  4. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt si se pune in compozitie (in acelasi timp aprindem cuptorul sa se incalzeasca).
  5. Compozitia se toarna in tava in care am pus hartie de copt.

Crema: 

  1. Se amesteca zaharul, faina, amidonul si cacao.
  2. Se adauga si cele 3 galbenusuri, apoi si laptele si se amesteca bine pt omogenizare.
  3. Se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu, ca sa nu se prinda, pana se ingroasa.
  4. Cand e gata, se pune la racit.
  5. Se bate spuma untul cu cele 2-3 linguri de zahar pudra.
  6. Din crema racita se pune cate un pic in bolul cu untul batut si se mixeaza pana se incorporeaza toata budinca.
  7. Se uda folie si se pune pe tava in care a copt blatul (marginile se lasa mult afara pt ca se va acoperi blatul) si se pune o parte din blat (s-a taiat blatul in doua de-a lungul).
  8. Se insiropeaza si se unge cu crema:
  9. Se pune a 2-a parte de blat si se insiropeaza dupa care se acopera cu marginile foliei alimentare si se da la frigider peste noapte (minim 8 ore).

Glazura: 

  1. Glazura se face punand pe foc 75 ml frisca lichida in care am rupt 2 ciocolati.
  2. Se amesteca pe foc pana la dizolvarea bucatilor de ciocolata .
  3. Se toarna peste blatul taiat bucati.
  4. Se orneaza cu moturi din crema.