Mod de preparare Amandine

Blat: 

  1. Se separa oualele.
  2. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul si apa,se adauga galbenusurile si apoi faina cacao si praful de copt.
  3. Se da la cuptor pana trece testul scobitori.

Crema: 

  1. Ciocolata se topeste in 400 ml frisca,se lasa la rece.
  2. Recomendat sa se faca crema seara si sa se lase la rece pana dimineata.
  3. Apoi se bate spuma si se mai adauga 100 ml frisca.

Siropul: 

  1. Se caramelizeaza zaharul,se adauga apa si se fierbe pana ce zaharul s-a topit.
  2. Se adauga nesul si se lasa la racit apoi se adauga romul.

Glazura: 

  1. Se prepara dupa ce avem prajitura asamblata.
  2. Se topeste ciocolata in frisca si doar un pic se lasa la rece.

Asamblarea: 

  1. Blatul se taie in doua.
  2. Se aseaza blat se insiropeaza cu jumate din sirop,adaugam crema apoi blat si insiropam.
  3. Dam la rece 30 min apoi proportionam prajitura si glazuram fiecare felie in parte.