Mod de preparare Amandine

  1. Galbenusurile se fraca cu uleiul turnat treptat, iar albusurile se bat spuma cu zaharul si apa, in care se incorporeaza compozitia de galbenusuri, cat si faina, cacaoa si praful de copt, amestecand continuu de sus in jos.
  2. Blatul se coace 30-35 min intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
  3. Se taie in 2 parti egale, se insiropeaza, se umple cu crema si se inveleste in glazura.
  4. Pentru crema se topeste margarina, dupa care se da jos de pe foc si se adauga zaharul mixand pana se topeste.
  5. Urmeaza apoi cacaoa si esenta de rom, iar la final galbenusurile.
  6. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza.
  7. Pentru sirop cse caramelizeaza zaharul, iar apoi se stinge cu apa.
  8. Dupa ce s-a racit se adauga esenta de rom.
  9. Pentru glazura se topeste ciocolata la baie de aburi impreuna cu margarina si se amesteca continuu.