Mod de preparare American donuts

Preparare aluat:

  1. Drojdia se inmoaie in 5-6 linguri apa calduta si se pune deoparte.
  2. Separat, intr-un alt vas se pune margarina, zaharul si sarea.
  3. Peste ele se toarna laptele fierbinte.
  4. Se amesteca energic cu telul pana se topesc toate.
  5. Lasam sa se raceasca si adaugam peste ele drojdia, ouale batute si vanilia.
  6. Incorporam treptat faina, aluatul obtinut e moale si lipicos.
  7. Se intinde aluatul pe o masa acoperita cu faina si decupeaza cu paharul, iar in mijloc cu un dop de la o sticla.
  8. Gogosile obtinute se pun pe o tava acoperita cu o foaie de copt si se ung cu ulei.
  9. Se coc 10-15 minute la foc mediu.

Preparare glazura:

  1. Intr-un vas se pun zaharul, margarina, ciocolata si laptele.
  2. Se amesteca continuu pana se obtine o pasta.
  3. Dati gogosile prin glazura doar pe o parte si apoi presarati bomboane, cocos sau nuca macinata.