Mod de preparare Baba

  1. Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc si se pune in ea drojdia inmuiata in 2 linguguri de lapte caldut.
  2. Se lasa putin drojdia sa creasca.
  3. Se pun apoi galbenusurile si margarina inmuiata.
  4. Se amesteca si se framanta bine aluatul.
  5. Se subtiaza aluatul cu lapte pus putin cate putin, se adauga sarea, stafidele si romul.
  6. Aluatul trebuie sa fie moale si sa se desprinda usor de pe maini.
  7. Se unge cu un strat gros de unt o forma de cozonac rotunda si inalta, se presara peretii cu migdale si se pune aluatul.
  8. Se lasa aluatul la crescut, la loc cald.
  9. Cand aluatul a crescut, se unge cu ou si se coace, la foc potrivit o ora.
  10. Se scoate din cuptor, se presara cald cu zahar cubic zdrobit, se stropeste cu rom si se flambeaza.
  11. Se serveste imediat.