Mod de preparare Baclava

  1. Se amesteca toate ingredientele si cand incepe sa se lege se framanta cu mana pana se obtine un aluat potrivit de tare. De preferat sa fie un pic mai moale.
  2. Se lasa 10 min sa se odihneasca la cald dupa care se intinde o foaie cu sucitoarea, se acopera cu un servet si se lasa sa mai stea 15 min
  3. Pe masa se pune o fata de masa, se presara faina, se pune foaia de aluat si, cu multa rabdare, se intinde cu mana de jur imprejur, cu grija sa nu se rupa pana ce foaia se face ca foita de tigara.
  4. Se lasa cateva minute sa se usuce apoi se taie foi de marimea tavii . Mie mi-au iesit 12 foi. Le-am impartit in 3, deci cate 4 foi.
  5. Se amesteca toate ingredientele. Cu acest amestec se umplu foile.
  6. 100 gr Rama Maestro se topeste si se unge tava.
  7. Se pune prima foaie in tava si se unge cu Rama Maestro apoi urmatoarea si tot asa 4 foi. Se pune jumatate din nuca, apoi urmatoarele 4 foi unse fiecare cu unt, restul de nuca si iar foile unse cu Rama Maestro.
  8. Se da tava la rece cateva minute apoi se portioneaza si se baga la cuptor.
  9. Intre timp, pregatim siropul: se fierb toate ingredientele. Se toarna clocotit peste baclava si se mai da 5 min la cuptor. Se lasa in tava cu siropul sa se raceasca bine pentru a se insiropa.