Mod de preparare Baclava

  1. Se macina nucile prin masina de tocat, foile de placinta se imparte in trei bucati.
  2. Se unge o tava de aragaz cu unt se pune prima foaie de placinta, apoi se presara deasupra nuci macinate, se pune a doua foaie de placinta se are grija sa se unga cu margarina din loc in loc.
  3. Se adauga din nou nuci si se repeta aceeasi operatiune pana se termina foile si nucile macinate.
  4. Tava se baga la frigider o ora, timp in care cuptorul se incalzeste.
  5. Dupa ce a trecut timpul se scoate tava din frigider , se taie in patratele , apoi se baga in cuptor, se lasa sa se prinda o crusta aurie la aluat, intre timp se amesteca pe foc apa, zaharul, mierea si romul.
  6. Dupa ce dau in clocot se dau la o parte de pe flacara si se toarna peste baclava acest sirop.
  7. Se la sa sa se raceasca apoi se serveste, recomandat e sa se serveasca a doua zi.