Mod de preparare Baclava

  1. Se scot foile de placinta de la rece, se lasa cateva minute la temperatura camerei.
  2. Margarina se pune la topit la foc mic.
  3. Nucile macinate se amesteca cu 300 gr din zahar, praful de sare,zaharul vanilat, 4-5 linguri de apa recesi coaja de lamaie.
  4. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta si se lasa cateva minute sa se lege.
  5. Cuptorul se preincalzeste la 120 grade, la foc potrivit, pt cei ce nu au cuptor cu gradatie.
  6. Se foloseste tava de la aragaz.
  7. Se trece la asamblare astfel: se unge tava cu putina margarina RAMA topita pe toata suprafata, se aseaza prima foaie de placinta si se unge cu margarina RAMA pe toata suprafata , se continua tot asa cu jumatate din foile de placinta.
  8. Apoi se pune umplutura de nuca, se niveleaza si se pun si celelalte foi pe rand, ungandu-se fiecare foaie in parte cu margarina RAMA.
  9. Cand am terminat de pus toate foile lasam asa pt cateva minute apoi trecem la portionarea baclavalei cu un cutit bine ascutit.
  10. O bagam la cuptor si e gata cand se rumeneste frumos.
  11. Cat timp sta la cuptor facem siropul: din 500 gr de zahar, putina vanilie si 250 ml apa le punem la fiert si lasam sa fiarba cateva minute, pana devine un sirop mai gros.
  12. Dam de pe foc si adaugam coaja rasa de portocala.
  13. Dupa ce s-a copt baclavaua o scoatem din cuptor si turnam siropul caldut.
  14. Se lasa aproximativ o ora pt a se insiropa bine.