Mod de preparare Baclava de anul nou

  1. Pe tava unsa cu margarina Rama se cladesc doua-trei foi, unse intre ele cu margarina inmuiata pe foc, si se coc putin (7-8 minute) pana se rumenesc.
  2. Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se raceasca.
  3. Se asaza un strat de nuca, apoi alte doua foi unse intre ele cu margarina rama maestro, inca un strat de nuca, la sfarsit punandu-se ultimele doua foi.
  4. Se taie baclavaua in patrate sau in romburi pana jos si se toarna deasupra margarina ramasa dupa ungerea foilor, apoi se pune tava la cuptor si se coace 50-60 minute la foc potrivit.
  5. Intre timp, se pregateste un sirop cu zaharul, vanilia si 3 pahare cu apa; siropul se leaga pe foc pana cand se obtine o consistenta moderata.
  6. Se scoate baclavaua din cuptor si se toarna peste ea siropul fierbinte.
  7. Se serveste rece.
  8. Putem adauga deasupra fiecarei bucati o lingurita-doua din siropul care s-a lasat in tava.