Mod de preparare Baclava turceasca

  1. Intr-un vas se amesteca 400 ml de apa cu 400 gr zahar.
  2. Apa indulcita se pune la incalzit si se lasa sa fiarba incet, cam 10 minute.
  3. Vasul se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie.
  4. Se lasa siropul sa se raceasca.
  5. Cuptorul se incalzeste la 200 de grade, se unge o tava cu margarina, apoi se desfac foile de foietaj pe o planseta presarata cu faina.
  6. Jumatate din foi se aseaza pe tava, ungandu-se fiecare in parte cu margarina topita.
  7. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar, se adauga nucile din care se retine o lingura pentru presarat pe deasupra.
  8. Acest amestec se toarna peste foietaj si se acopera cu restul de foi, la fel unse fiecare in parte cu margarina topita, avand grija ca marginile sa se preseze bine pe tava.
  9. Cu un cutit ascutit, se taie in patrate mici de aproximativ 6x6 cm.
  10. Se unge pe urma cu restul de margarina topita.
  11. Se coace la cuptor pana ce se rumeneste, cam o jumatate de ora, apoi se scoate din cuptor si pana ce este fierbinte se insiropeaza bine cu siropul rece.
  12. Se presara nucile puse deoparte.
  13. Binenteles, inainte de a fi servita se lasa sa se raceasca bine.