Mod de preparare Baigli cu nuca

  1. Drojdia se sfarama si se pune in 50 ml. lapte caldut.
  2. 100 gr. zahar se pun la fiert in 150 ml. lapte, la foc mic.
  3. Se adauga nuca macinata.
  4. Se lasa sa fiarba cam 5 minute, amestecand sa nu se lipeasca.
  5. Se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
  6. Faina se pune pe blatul de lucru si se face o gropita in mijloc unde se toarna maiaua de drojdie, 250 ml lapte si sarea.
  7. Se framanta un aluat consistent adaugand treptat margarina topita si racita.
  8. Cand aluatul nu se mai lipeste de maini, se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit 1 ora.
  9. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de aragaz.
  10. Aluatul se imparte in 4 parti egale.
  11. Se intind foi dreptunghiulare, peste care se intinde un strat uniform de nuca. Foile se ruleaza si se aseaza in tava una langa alta, lasand putin spatiu intre ele ca sa aiba loc sa creasca la coacere.
  12. Se ung cu ou batut.
  13. Se da tava la cuptorul incins pentru 45 minute, pana prinde o culoare maronie.