Mod de preparare Banchiza cu lamaie

  1. Se acopera cu hartie de copt un platou.
  2. Se aseaza deasupra un inel de torturi uns in interior cu ulei(diametrul de 26 cm).
  3. Pentru blat, se topeste untul si se toarna peste napolitanele zdrobite.
  4. Se framanta compozitia si se aseaza in interiorul inelului de torturi.
  5. Caisele se curata si se taie bucatele.
  6. Intr-o craticioara se incalzeste sucul de caise amestecat cu zahar si suc de lamaie.
  7. Se ia vasul de pe foc si se dizolva inauntru gelatina.
  8. Inainte de a se intari compozitia, se adauga iaurt, se omogenizeaza, apoi se inglobeaza frisca batuta si in final bucatelele de caise.
  9. Se aseaza crema pe blat si se lasa sa stea la frigider peste noapte.
  10. Se scoate tortul din frigider, se indeparteaza hartia de copt si inelul si apoi se pudreaza suprafata tortului cu zahar.
  11. Se spala si se curata caisele de samburi; apoi se taie felii.
  12. Se orneaza tortul cu felii de caise si napolitane.
  13. Eventual se pudreaza cu zahar si caisele deasupra.