Mod de preparare Bavareza cu fragi

  1. Fragii spalati si curatati se pun la macerat, cu romul, intr-un castron.
  2. Se freaca intr-un vas ouale cu zaharul pana se fac crema.
  3. Se amesteca bine crema cu faina si gelatina inmuiata inainte in apa rece si se subtiaza compozitia cu laptele, pus putin cate putin.
  4. Se amesteca bine.
  5. Se pune vasul in bain-marie si se fierbe compozitia, batand bine cu telul, pana se ingroasa crema.
  6. Dupa ce crema s-a ingrosat, se toarna intr-un castron si se amesteca pana se raceste.
  7. In crema rece se inglobeaza usor 200 g frisca. La sfarsit se incorporeaza in crema fragii si romul in care au stat.
  8. Se pune castronul in frigider.
  9. Cand bavareza s-a inchegat, se cufunda cateva secunde castronul in apa fierbinte si se rastoarna pe un platou.
  10. Se garniseste cu 100 g frisca.