Mod de preparare Bavareza cu fructe

  1. Se pun foile de gelatina la inmuiat in apa rece, timp de 10 minute.
  2. Intre timp se spala sub jet de apa rece capsunele si se scurg bine in strecuratoare, 200 g capsuni se amesteca la mixer cu zaharul pudra, cu piureul de zmeura si zeama de lamaie.
  3. Se iau 2 linguri din compozitie, se pun intr-o craticioara la fiert impreuna cu gelatina dizolvata, iar dupa racire se amesteca cu restul de compozitie si se bate cu frisca pana devine o compozitie omogena.
  4. Se tapeteaza fundul unei forme de sarlota cu folie de plastic, se aseaza de jur-imprejur piscoturile, cu partea bombata in afara.
  5. La mijloc, se toarna compozitia de frisca si se pune la frigider pentru cel putin 12 ore.
  6. Se rastoarna bavareza pe un platou rece, pe un strat de frunze de menta proaspata, se indeparteaza folia de plastic, se decoreaza cu fructele pastrate si se serveste imediat.