Mod de preparare Bavareza cu mere

  1. Se spala merele, se curata si se taie bucatele mici.
  2. Intr-o cratita se fierb merele cu zaharul, vanilia taiata marunt si apa cat sa le acopere.
  3. Merele bine fierte se paseaza printr-o sita foarte fina si se obtine un piure.
  4. Acesta se lasa sa se raceasca.
  5. Se adauga in piureul caldut migdalele taiate fin si foile de gelatina inmuiate inainte in apa rece.
  6. Se amesteca pana se topeste gelatina.
  7. Cand compozitia s-a racit, se inglobeaza usor 300 g frisca.
  8. Se pune compozitia intr-o forma pentru bavareza, unsa cu putin ulei si se introduce forma in frigider.
  9. Cand bavareza s-a inchegat, se scoate forma din frigider, se inmoaie in apa fierbinte, se rastoarna pe un platou si se orneaza cu 150 g frisca.