Mod de preparare Bile cu ciocolata

  1. Se bate Rama Maestro cu zaharul pana acesta se inmoaie.
  2. Se adauga grisul si branza si se framanta cu mana pana se omogenizeaza.
  3. Se adauga esenta, galbenusul si se amesteca pana la omogenizare.
  4. Se incorporeaza faina si se amesteca pana la obtinerea aluatului.
  5. Se da aluatul la frigider 10 minute.
  6. Se pune o oala plina cu apa la fiert.
  7. Daca doriti, adaugati rom in apa.
  8. Intr-o tigaie se topeste Rama Maestro, apoi se adauga pesmetul si cacaoa si se prajeste la foc mediu, amestecand continuu pana pesmetul e usor prajit, aprox. 3 minute.
  9. Se adauga zaharul si scortisoara, se mai lasa 1 minut, apoi se ia de pe foc.
  10. Pe masa de lucru presarata cu faina, se taie aluatul in 12 bucati egale, apoi fiecarei bucate i se da forma de bila.
  11. Se aplatizeaza usor fiecare bila de aluat si se aseaza 2 cubulete de ciocolata in centru (sau se pot combina bucatile de ciocolata), apoi se ridica marginile si se inchide aluatul in jurul ciocolatei.
  12. Fiecarei bucati de aluat cu ciocolata i se da forma de bila din nou.
  13. Se pun bilele in apa care fierbe si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata.
  14. Se scot bilele cu spumiera, se dau prin pesmet, apoi se servesc.