Mod de preparare Bile cu prune, capsuni sau caise

  1. Se bate margarina Rama Maestro cu zaharul pana acesta se inmoaie.
  2. Se adauga grisul si branza si se framanta cu mana pana se omogenizeaza.
  3. Se adauga esenta, galbenusul si se amesteca pana la omogenizare.
  4. Se incorporeaza faina si se amesteca pana la obtinerea aluatului, apoi se da la frigider timp de 10 minute.
  5. Se pune o oala plina cu apa la fiert.
  6. Intr-o tigaie se topeste Rama Maestro, apoi se adauga pesmetul si macul si se prajeste la foc mediu, amestecand continuu pana pesmetul e usor prajit, aprox. 3 minute.
  7. Se adauga zaharul si scortisoara, se mai lasa 1 minut, apoi se ia de pe foc.
  8. Se desfac prunele in doua pana la jumatate si se scot samburii.
  9. In locul lor se pune cate 1 cubulet de zahar.
  10. Pe masa de lucru presarata cu faina, se taie aluatul in 12 bucati egale, apoi fiecarei bucatele i se da forma de bila.
  11. Se aplatizeaza usor fiecare bila de aluat si se aseaza o pruna in centru, apoi se ridica marginile si se inchide aluatul in jurul prunei.
  12. Fiecarei bucati de aluat cu pruna i se da forma de bila din nou.
  13. Se pun bilele in apa care fierbe si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata.
  14. Se scot bilele cu spumiera, se dau prin pesmet, apoi se servesc.