Mod de preparare Biscotti

  1. Nucile/migdalele le prajiti intr-o tigaie de teflon fara pic de grasime sau intr-o tava la cuptor, dar aveti grija sa nu se arda.
  2. Ouale (trebuie sa fie mari, eu am avut mai micute si am pus 4, dar a trebuit sa mai adaug faina la sfarsit) se bat impreuna cu vanilia.
  3. Zaharul, faina si praful de copt se amesteca bine,a poi se toarna treptat amestecul de oua si nucile/migdalele.
  4. Trebuie sa rezulte un aluat usor de modelat.
  5. Pe masa infainata se formeaza un rulou pe care il aplatizam.
  6. Se aseaza in tava tapetata cu faina de copt si se da la cuptor pt aprox 30 min (la inceput focul mai iute sa creasca, apoi la foc mic).
  7. Se scoate pe un gratar de bucatarie si se lasa la racit 10 min, apoi cu un cutit zimtat se taie felii de grosime potrivita si se pun din nou pe hartie de copt si se mai dau 10 min la cuptor pana se rumenesc (trebuie intoarse si pe-o parte si pe alta).
  8. Se pastreaza intr-o cutie metalica inchisa.