Mod de preparare Biscuiti cu ciocolata si alune de padure

  1. Se farama ciocolata fin si se amesteca cu zaharul brun.
  2. Intr-un castron se amesteca faina, cacao, nes, bicarbonat de sodiu şi sare.
  3. Se mixeaza ouale şi esenta de vanilie aproximativ 1 min.
  4. Adaugati amestecul de ciocolata si zahar brun si amestecul de faina si se bate pana se formeaza un aluat rigid, adaugand alunele aproximativ jumaate drum prin amestecare.
  5. Aluatul obtinut se imparte in doua.
  6. Pe o suprafata presarata cu faina se ruleaza fiecare jumatate de aluat intr-un sul de 25 cm. lungime si 5 cm. latime.
  7. Se aseaza in tava acoperita cu foaie de copt preparate la o distanta de aproximativ 7,5 cm.
  8. Coaceti aproximativ 35 - 40 minute (aluaturile se vor raspandi in timpul coacerii).
  9. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute.
  10. Folosind un cuţit zimtat se taie aluatul in felii 2 cm grosime pe diagonala.
  11. Aranjati feliile cu fata in jos pe foaie de copt si mai coaceti 15 minute.
  12. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
  13. Acestea sunt minunate, cu o glazura de ciocolata alba: se topesc 100 de grame de ciocolata alba, tocata, intr-un mic vas de metal plasat, peste o cratita cu apa ce fierbe.
  14. Se amesteca incontinuu pana se topeste.
  15. Biscuitii se inmoaie intr-un capat in ciocolata alba si se lasa sa se usuce, pe o foaie de copt.