Mod de preparare Biscuiti fini cu grilaj de bezea

  1. Faina se cerne impreuna cu praful de copt, cacaoa, zaharul pudra si scortisoara, apoi se adauga coaja de lamaie , oul, sarea si margarina la temperatura camerei.
  2. Se framanta bine, apoi se acopera cu o folie de plastic si se lasa 20 minute la odihnit. Dupa aceea se intind foi de cca 0,5 mm si se taie cu forma de biscuiti.
  3. Se pun in tava unsa cu margarina, cu distanta intre ei pentru crescut si se introduc in cuptorul dinainte incalzit la foc mic 5-10 minute.
  4. Intre timp batem bezeaua. Albusurile la temperatura camerei se bat cu un praf de sare pana devin pufoase, apoi adaugam zaharul tos si cel vanilat si batem pe baie de abur, pana se topeste zaharul si bezeaua devine lucioasa.
  5. Cand biscuitii sunt gata se scot pe marginea cuptorului si se orneaza cu bezea cu ajutorul unui pos.
  6. Se inchide focul si se pune din nou tava in cuptor cu usa intredeschisa pt 10-15 minute,  sa se usuce bezeaua.