Mod de preparare Bonet astigiano

  1. Preparati caramelul : intr-un vas puneti 3 linguri apa si zaharul si coaceti la foc moderat pana cand obtine o culoare blonda inchis.
  2. Luati de pe foc si puneti intr-o borma ptr budinca si cu grija sa nu va frigeti rotiti forma astfel incat caramelul sa fie pe toti peretii formei.
  3. Intr-un vas lucrati cu mixerul ouale intregi si galbenusurile cu zaharul si cacaua pana se obtine o compozitie omogena.
  4. Intr-un vas puneti laptele la fiert, adaugati amaretti in precedenta pisati, mestecati si adaugati totul compozitiei pregatite, amestecati bine sa se incorporeze totul si lasati la racit.
  5. Cand s-a racit adaugati romul.
  6. Coaceti cu bagnomaria in cuptorul preincalzit la 160* ptr circa o ora.
  7. Lasati sa se raceasca si puneti pe un platou, decorati cu amaretti.