Mod de preparare Branzoaica taraneasca

  1. Preparam maiaua – laptele, zaharul si faina le punem din cantitatile pregatite pentru aluat.
  2. Punem intr-un bol 100 ml lapte, 1 lingura de zahar, pliculetul de drojdie uscata si 2 linguri de faina.
  3. Amestecam totul, dam un praf de faina peste maiaua si lasam la dospit timp de 5 – 10 minute.
  4. Luam un bol, punem in el 4 galbenusuri si le frecam cu zaharul tos.
  5. Intr-un castron mai mare, punem restul de faina, sarea, zaharul vanilinat, smantana, ouale frecate cu zaharul tos, maiaua pe care am lasat-o la crescut, laptele ramas si uleiul.
  6. Se amesteca totul si se framanta un aluat elastic pe care il lasam la dospit 40 minute.
  7. Intr-un bol incapator, punem branza dulce de vaci, smantana, zaharul tos, zaharul vanilinat, esentele de rom si de lamaie si 1 ou.
  8. Se amesteca toate ingredientele, pana la omogenizare.
  9. In cazul in care compozitia este lichida putem adauga in compozitie pentru a prinde consistenta 2-3 linguri de gris.
  10. Dupa ce aluatul s-a dospit, il intindem pe masa – presarata cu putina faina – intr-o patura cu grosimea de jumatate de centimetru, si incepem sa il taiem in patratele de 1010.
  11. Pe fiecare patratel punem cate o lingura de umplutura si apoi adunam colturile patratelului spre interior petrecandule cat se poate unul peste altul.
  12. Punem fiecare branzoaica – astfel formata – in tava unsa si tapetata cu faina dupa care introducem tava la cuptor pentru 40 minute, pana capata o crusta rumenie.
  13. Le putem servi calde sau reci, pudrate sau nu cu zahar pudra.