Mod de preparare Branzoaice

Aluat: 

  1. Din drojdie, o lingurita zahar , 2 linguri de faina si putin lapte prepari maiaua si o lasi la crescut 20 minute.
  2. Cerni faina intr-un castron si o amesteci cu laptele caldut in care ai dizolvat zaharul,maiaua , coaja de lamaie si galbenusurile frecate cu sare.
  3. Framanti aluatul timp de 10 minute, adaugi margarina topita, mai framanti pana se omogenizeaza si lasi la crescut la loc calduros timp de o ora.

Umplutura: 

  1. Amesteci branza cu zaharul, stafidele si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza.
  2. Dupa ce aluatul a crescut, intinzi o foaie potrivit de groasa, o tai in patrate potrivite ca marime , pui cate o lingura -doua de umplutura si le impachetezi ca niste portofele.
  3. Se unge tava cu margarina Rama, se pun branzoaicele si se ung cu ou.
  4. Se mai lasa sa mai creasca in tava si se da la cuptor la foc potrivit , pana se rumenesc.
  5. Se pudreaza cu zahar.