Mod de preparare Branzoaice Poale'n brau

  1. Se pune drojdia intr-un castron, se toarna putin lapte fierbinte peste ea, o lingura de zahar si 2-3 linguri de faina. Se amesteca bine si se lasa la crescut.
  2. Faina se amesteca cu ouale frecate cu un varf cutit de sare, margarina Rama si zahar.
  3. Se amesteca bine, adaugand treptat restul de lapte cald, astfel incat sa se incorporeze faina si drojdia.
  4. Se framanta bine, pana cand aluatul se desprinde de pe maini si vas. Se pune la crescut in loc caldut.
  5. Se amesteca branza cu galbenusurile, 50 gr zahar, stafide, gris si sare.
  6. Se intinde din compozitie o foaie groasa, se taie in patrate cu latura de cca 10-12 cm.
  7. In mijlocului fiecarui patrat se pune umplutura.
  8. Se strange de la colturi fiecare patrat, in forma de plic (in diagonala, spre mijloc) si se lipesc bine capetele.
  9. Se mai lasa la crescut jumatate de ora, se ung cu ou, margarina si zahar tos, apoi se pun la cuptor pana se rumenesc.