Mod de preparare Briose cu ciocolata

  1. Se încinge cuptorul la 160º C/gaz 3 şi se pun forme de hârtie într-o tavă de brioşe. 
  2. Se topesc într-o crăticioară Rama Maestro Savoare de Unt, ciocolata, zahărul, împreună cu 100ml de apă fierbinte. Se dă amestecul deoparte, ca să se răcească.
  3. Se adaugă ouăle şi vanilia în amestecul de ciocolată. Se pune făina într-un bol, se adaugă amestecul de ciocolată şi se omogenizează. 
  4. Se pune aluatul în formele de brioşe (se umplu doar trei sferturi), se aşteaptă cinci minute, apoi se dă tava la cuptor (pe un raft din partea inferioară) timp de 20-22 de minute. Se lasă la răcit.
  5. Pentru glazură, se topeşte ciocolata într-un bol deasupra unei crăticioare în care fierbe apa. 
  6. După ce s-a topit, se stinge focul, se adaugă smântâna şi zahărul pudră. 
  7. Când amestecul a devenit destul de vâscos, se întinde pe fiecare brioşă, apoi se presară cu bombonele şi ornamente din zahăr.