Mod de preparare Briose cu ciocolata

  1. Incingeti cuptorul pana la temperatura de 180 grade C (foc potrivit). Aranjati hartiutele de copt in tava speciala, cu adancituri, pentru coacerea brioselor. Daca nu aveti, nu-i nimic, ungeti formele cu Rama Maestro si tapetati-le cu faina.
  2. Taiati in bucati ciocolata cu lapte; puneti -le apoi intr-o punga de plastic si treceti cu sucitorul peste ea, pana se faramiteaza bine. Sau faceti asta ajutandu-va de robotul de bucatarie, cum am facut eu.
  3. Amestecati faina cu bucatile de ciocolata, cacao si praful de copt (cerneti in prealabil faina, cacaua si praful de copt).
  4. Bateti oul intr-un alt vas, adaugati zaharul, untul moale si laptele batut si amestecati-le bine. Incorporati masa de faina in compozitia de ou si lapte batut si amestecati bine toate ingredientele, pana obtineti un aluat omogen.Impartiti aluatul in cantitati egale, asezati fiecare bulgar de aluat in cate o adancitura.
  5. Dati totul timp de 20-25 minute la cuptor. Scoateti tava si mai lasati briosele in tava inca 5 minute, sa se racoreasca. Luati-le apoi din forme si asezati-le pe un gratar ca sa se raceasca.
  6. Topiti la bain-marie sau la microunde ciocolata de lapte si glazurati briosele. Pufoase si cu un gust intens de ciocolata. Iar cu un pahar de lapte simplu sau cu ciocolata langa devin pur si simplu irezistibile!!!