Mod de preparare Briose cu ciocolata

  1. Se incinge cuptorul la 180 grade C (160 grade C cu ventilator sau treapta 2-3).
  2. Se asaza suporturile de hartie in adanciturile tavii.
  3. Se topesc ciocolata si margarina Rama impreuna in bain-marie.
  4. Se lasa sa se raceasca.
  5. Se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema, in care se incorporeaza ouale, smantana, alcoolul si condimentele.
  6. Se amesteca intr-un vas faina cu praful de copt, cacao si sarea.
  7. Se adauga crema la faina si se amesteca atat cat sa se combine prea tare.
  8. Se umplu suporturile de hartie la nivelul de cca. 2/3 cu aluat cu ajutorul a doua lingurite.
  9. Se introduce tava in cuptor si se coc briosele 20-25 min.
  10. Se scot si se aseaza pe un gratar pentru prajituri si se servesc imediat.
  11. Pentru ca briosele sa fie fragede, nu se amesteca aluatul prea mult.
  12. De aceea e bine sa amestecati ingredientele fluide cu cele uscate cu o lingura de lemn, nu cu mixerul.
  13. Ingredientele trebuie sa fie amestecate, dar nu pana la omogenizare.