Mod de preparare Briose cu crema de vanilie

  1. Crema se face conform instructiunilor de pe pachet, doar ca punem mai putin lapte pentru a iesi mai tare.
  2. Imediat cum luam budinca de pe foc adaugam ciocolata alba data pe razatoare, pe ochiurile mici, si amestecam bine.
  3. Aceasta etapa se face cat timp budinca este fierbinte, pentru a se topi ciocolata bine.
  4. Dam la racit si intre timp pregatim aluatul de briose.
  5. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
  6. Ouale se bat cu un praf de sare, zaharul vanilat si cu zaharul, pana cand se topeste zaharul.
  7. Adaugam laptele si uleiul (sau margarina topita), putin cate putin si amestecam bine.
  8. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna usor in compozitie.
  9. Intr-un alt vas punem cateva linguri din compozitie si amestecam cu cacaoa.
  10. Amestecam bine si turnam amestecul de cacao peste restul compozitiei.
  11. Facem acest procedeu pentru a incorpora mai bine cacaoa in aluat.
  12. Punem ciocolata data pe razatoare si amestecam bine.
  13. Mai putem pune faina daca mai trebuie, aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat cel normal pentru briose.
  14. Ungem forma de briose cu margarina Rama si tapetam cu faina.
  15. Punem cate o lingura din aluat, in fiecare forma, apoi punem crema de vanilie si iar aluat.
  16. Se da la cuptor la foc mediu circa 10-15 minute.
  17. Se face testul cu scobitoare inspre marginea briosei.
  18. Se scot din forme, cat sunt inca fierbinti, ajutandu-ne de coada unei lingurite.